Thursday, August 9, 2007

Leifi sünnipäev Varbla lähistel

K6ps käis koos Triinu ja Miaga Leifi sünnipäeval, juba vist kuuendat aastat järjest või umbes nii. Traditsiooniliselt toimus see jälle Leifi vanemate talus Varbla lähistel Põhja-Pärnumaal. Seltskond, nagu ikka, oli kirju ja huvitav ning tegevused, nagu ikka, olid järgnevad:


  • õues telgi all rikkaliku söögilaua ääres istumine ning seejuures akadeemilises ja ametlikus kõnepruugis ääretult haigete kildude esitamine

  • puuküttega saunas käik ning seejuures (suhteliselt vähenõudlikus ja keskkonnasõbralikus) välibasseinis müramine





  • mere ääres jalutamine ja ujumas käimine






  • koroona (millest sai seekord valitud eriti raske variant: pimedas ja kergelt niiske lauaga. K6ps andis seal vanamehele esimese tou nii kõvasti, et see kokkupuutel esimese nupuga viimase kaheks pooleks lõi)

  • petang

  • kroket

  • Buratiino nina otsa rõnga püüdmine

  • võrkpall (seda mängis k6ps seekord ainult lastega)

  • Leifi spetsiaal: osavusmäng, kus tuli kuuli veeretada mööda rada viimast kallutades selliselt, et kuul rajalt välja ei kuku (sellega õnnestus k6psul lõpuks esimest korda täisring sooritada)

  • sokimäng, milles tuli otsida soki seest väikesi esemeid ning nendega ennast iseloomustada


Sedakorda aga jäi pererahva lahkel loal k6ps koos oma perega sinna veel mitmeks päevaks. Need päevad osutusid käesoleva aasta seni päikesepaistelisemateks ja soojemateks -- vastandina suhteliselt vihmasele ja jahedale juulikuule. Huvitav oli jälgida, kuidas meri läks iga päevaga aina soojemaks, tuul jäi vaiksemaks, ööd läksid soojemaks ning öine kaste jäi vähemaks. Viimasel ööl ei tekkinud üldse kastet. Pääsukesed, kel oli seal talus nähtavasti igati hea elu, olid juba valdavalt pojad pesast välja saanud ning kogunesid maja taha elektritraadile salkadesse. Neid oli seal esimestel päevadel päris mitukümmend ning nende sädistamist oli terve päev täis. Viimastel päevadel oli neid aga vähemaks jäänud, ju siis olid suuremad salgad juba liikvele läinud.



Naised vedasid k6psu iga päev randa ka, sellest polnud pääsu. Rannas mängis k6ps põhiliselt Miaga või siis pani snorkeldamismaski ette ja läks mere bioloogilist mitmekesisust uurima. See tegevus oli aga kahjuks piiratud keha liigse jahtumisega mingi aja pärast, ujumislestade puudumisega ning maski kerge lekkega. K6ps on ikka rohkem maamees kui meremees ja pole omale korralikku merevarustust hankinud.



Ühel kõige ilusamal õhtul, kui Mia juba magas sügavalt, käisid k6ps ja Triinu veel pimedas mere ääres jalutamas ning tähti vaatamas. Tõusev kuusirp oli algul tumekollane. Taevas oli miljoneid tähti, selgelt oli näha Linnutee vöö. Aeg-ajalt oli augustikuule omaselt näha ka lendavaid tähti. Isegi Saaremaa majakas paistis.



Kogu sellest üritusest tegi k6ps ka mõned pildid, mis on üleval siin.

No comments: