Thursday, August 16, 2007

Nõmme Seikluspargis


K6ps, Triinu ja Mia käisid paar päeva tagasi Nõmme Seikluspargi seiklusradadel. Mia oli seal juba vana seikleja -- ta oli paar korda varem koos Triinuga vastvalminud mudilaste rajal käinud. Seekord läks ta rõõmsalt jälle sinna sel ajal, kui Triinu esimest korda suuremate inimeste radade ringile läks.









K6ps siis aitas Mial seigelda. Vahepeal aga tahtis Mia ringi joosta ning k6ps puhus veidi juttu Valdekuga, kes ehitas parajasti mudilaste rajale ilusat kollast aeda ümber. Valdek on k6psu vana tuttav kaljuronimisklubi aegadest ning temaga on k6ps kunagi koos Kaukaasias mägedeski käinud. Nüüd aga tegeleb Valdek omasõnutsi põhiliselt selle seikluspargi arendamisega.



Kui Triinul seigeldud sai, siis läksid nad Miaga sööma ja nüüd oli k6psu kord rajale minna. Esimesed kolm rada olid lihtsad ja need ronis-jooksis-hüppas k6ps üsna kiiresti läbi. Neljas oli juba huvitavam ja viies veel huvitavam. K6psul õnnestus läbi teha ka viienda raja tagumine osa, kus kõige nõudlikumad atraktsioonid on. Esimene tõsisem pähkel oli rida rippuvaid siniseid köisi, millest igaühe otsa oli kinnitatud puust ketas. Nipp oli selles, et kätega köitest kinni hoides tuli järgmine ketas kahe jalaga korraga kinni püüda, et sinna peale seisma jääda. See nõudis juba märkimisväärset jõudu ja osavust. Järgmine pähkel oli kaks rida pikkade köite otsas rippuvaid hobusejalase-taolisi esemeid, mis tuli igal sammul eraldi kinni püüda, samas kui kätega veel eelmise köie otsas kõlkusid.






See nõudis samuti parajalt jõudu ning osavust. Siis veel pikk hüpe ühelt platvomilt teisele, mille k6ps nibin-nabin sooritas, ja pikk lõpulaskumine alla tagumise värava juurde. Sellele minnes tõukas k6ps endale niisuguse hoo sisse, et sadas päris kõva prantsatusega selg ees vastu lõpus olevat sinist võrku, ei suutnud viimasest kinni haarata ning põrkas poolele teele tagasi ja jäi sinna rippuma. Õnneks tuli Triinu appi ja jooksis k6psule uue hoo sisse.



Igatahes järgmine päev andsid mõned käelihased endast märku, nagu oleks mingit uut trenni tehtud. Triinul veel eriti. Ka sellest sündmusest on k6psul fotoalbum üleval -> http://picasaweb.google.com/tanavst/NMmeSeikluspargis2007.

No comments: