Thursday, July 19, 2007

Uljas Neitsi ja mereromantika

Üleeile olid k6ps ja Triinu romantilised. Nimelt õnnestus üle pika aja kahekesi koos teatris käia, õigemini suvist vabaõhuetendust vaatamas. Ega see laste kõrvalt lihtne ole, kuid vanaema Hille oli õnneks nõus lapsed õhtuks enda juurde võtma. Sedakorda oli näitemänguks A. Kivirähki "Uljas Neitsi", mida mängiti Rannamõisa resorti lähedal mere ääres metsa all. Rahvast oli palju. Kõik kohad olid täis, toodi veel pinke juurde ning lõpuks jagati juba suuri musti kilekotte, mille peale sai metsa alla maha istuda. K6ps ja Triinu leidsid koha üsna esirieas, ühel pingil tihedalt koos. Paljud inimesed lootsid ka kohapealt piletit osta, kuid terve pikk saba siiski etendusele enam ei mahtunud ja nendest inimestest oli tõeliselt kahju. Sestap tasub ikka ette broneerida, nagu k6ps Piletilevi kaudu seekord teinud olid. Etendus oli selles mõttes tore, et peaaegu pidevalt sai naerda. Muidugi, ega Kivirähkilt midagi keskpärast ei tule ka, ja näitlejad olid ka head, eesotsas Ita Everiga.


Pärast etendust ei kiirustanud k6ps ja Triinu mitte kohe parkla poole liikuva rahvamassiga ühinema ning hiljem Tallinna poole suunduva lõpmatu autoderivi sisse loksuma, vaid läksid hoopis mere äärde jalutama. Ilm oli äraütlemata mõnus: tuult polnud, taevas oli mitmesuguseid huvitavaid pilveid, õhtune päike oli ühe sellise pilve taga. Õhk polnud ei liiga külm ega liiga palav, vaid oli mõnusalt värske. Triinu võttis kingad jalast ja kastis varbad merre. Vesi olla ka täitsa soe. Osa inimesi ujus ka rannas. Aga selle peale polnud k6ps ega Triinu mitte tulnud, et teatrisse minekuks ujumisasjad ka kaasa võtta. Selle asemel nad hoopis käsikäes jalutasid veepiiril ning unistasid sellest, milline võiks olla nende tulevane oma maja, mis oli üks äraütlemata lahe tegevus.


Pärast koju sõites kuulasid k6ps ja Triinu veel Marko Matvere esituses rahvalikke meremeestelaule ning sõid õhtusöögiks riisi mereandidega, kõrvale valget veini. See oli üks eriliselt mõnus õhtu.

No comments: