Friday, July 13, 2007

Triinu esimene rulluisutamine

K6ps ja Triinu käisid eile rulluisutamas. Triinul oli see esimene kord elus. A&T Sport-ist laenutasid Triinule uisud ja kaitsmed. Sealse teenindusega võis igati rahule jääda -- aidati kenasti õigete suuruste valimisel, kaitsmete sobitamisel jms. ning anti professionaalset nõu. Siis aga sõitsid k6ps ja Triinu Rocca-al-Mare kooli ette ja panid uisud jalga. Triinul ikka algul kippusid uisud ise sõitma sinna kuhu heaks arvasid (kusjuures tüüpiliselt erinevates suundades), sestap hoidis k6ps tal mõnda aega ilusasti käest kinni ja jooksis kõrval, endal plätud jalas. Kuigi k6ps ise oli ka alles viiendat korda elus uiskudel, püüdis ta muidugi Triinule ohtralt õpetussõnu jagada, mis ABEC Rulluisuklubi kodukalt "Abi ja nõuanded" rubriigist värskelt loetud ja meeles. Aga neid nõuandeid sai nii ohtralt et ühel hetkel kooli eest alla linna poole laskumisel Triinu teatas järsul toonil: "Ära rohkem midagi räägi!" ning kihutas siis, jalad laiali ja silmad punnis, sealt (tegelikult üldse mitte järsust) laskumisest alla. Püsti jäi.


Pärast sõitsid k6ps ja Triinu Kakumäe poole ka. K6ps veeres seekord suht rahulikult, pulss üle 145 ei tõusnudki. Kilomeetreid sai ka väga vähe: ainult 5-6 (võrreldes eelmise nädala Saku-Kasemetsa-Kiisa 32-ga). Üldiselt k6psule tundus see Kakumäe rada kehvem kui Saku-Kasemetsa-Kiisa rada, sest esimene on kitsam ja lühem, seal on liiga palju kanalisatsiooniaugu kaasi (ühtede selliste vahelt läbi manööverdamisel pidi k6ps peaaegu et nipli viskama). Kakumäe rajal on ka liiga palju sellised sõidutee-ületusi kus konarlik asfalt, mis jalad läbi väristab.


Aga Triinu hakkas lõpuks ise veerema küll ja jäi kokkuvõttes üritusega väga rahule. Ta teatas säravail silmil, et tal on kahju kõikidest nendest nädalatest, kuudest ja aastatest, mis ta siiani oma elus on ilma rulluisutamata ära raisanud. Nii et nüüd tuleb Triinule vist ka oma rullid (ja kaitsmed) osta.

No comments: