Monday, July 27, 2009

Kuidas Tõetobu Tata Taani reisi maha magas


Mia on juba suur tüdruk. Korraldab ise oma toas asju, tal on oma sõbrad, järgmisel aastal läheb kooli. Juba läheb ka esimest korda ilma oma vanemateta reisile -- Legolandi ja Kopenhaagenisse, koos Kristjani ja tema emaga.



Aga vahetevahel tahab Mia veel tita ka olla. Eks talle tundub see pisut ebaõiglane, kui Piat nunnutatakse tita moodi, tema aga peab suur ja tark olema, ise kõike oskama ja teda nunnutatakse hoopis suure lapse moodi. Siis ta hakkab "titat mängima", matkides Pia hääletooni, kõneviisi jms. Triinule see eriti ei meeldi ja kui Mia kaua aega titat mängib, siis lõpuks saab ta tavaliselt Triinu käest riielda.



Mial ja Pial on muuhulgas üks väike pehme mänguasi -- suht muheda olemisega kollane jõehobu. Sellega mängis Mia reisile mineku päeva hommikul titat, nimetades seda Pia hääletooni ja kõneviisi matkivalt "tõetobu tata"-ks. Mia kavatses Tõetobu Tata kah Taanimaale kaasa võtta, et too tahtvat ka Legolandi näha. Viimaste asjade pakkimise käigus aga kadus Tata kuhugi ära ning Mia oli natuke kurb.



Samal õhtul leidis Triinu ta külaliste toa voodist teki alt. Oli teine sinna magama läinud ja magaski Taani reisi maha. Aga tal endal polnud sellest nagu eriti miskit. Mial polnud ka lõpuks eriti hullu, et Tata maha jäi. Aga väga vahva reis oli olnud.

No comments: