Monday, July 27, 2009

Kuidas k6ps ja Triinu taaskord Viljandis kultuurielamusi saamas käisid


Viljandi Folk-ile minemisest on aastaid juttu olnud, aga ometi polnud see seni mitmel põhjusel kättevõtmiseni jõudnud. Selle trendi murdsid k6ps ja Triinu tänavu. Mia oli reisil Legolandis ning Tartu vanaema oli nõus Piaga olema. Seega siis said k6ps ja Triinu võtta suuna Viljandi poole. Seni on k6ps ja Triinu käinud Viljandis kaks korda ning ikka peamiselt kultuurielamusi nautimas. Seda trendi tänavu ei murtud.



Viljandi linn kihas elust. Olgugi, et oli neljapäeva lõunaaeg ning paljud folgilised alles kusagil Tallinnas tööl, oli linn rahvast täis. Paljud olid tulnud lastega. Palju oli näha stiilseid ja huvitava välimusega inimesi. Üritus ise oli ka üllatavalt kultuurne. Isegi suitsetamiseks olid ette nähtud kindlad kohad, seda ei võinud igal pool teha. Ja polnud näha massilist õllejoomist ega ebameeldivat käitumist. "Folkkalkarid" tundusid olevat üldiselt üsna hoolivad inimesed -- või siis oli neljapäeval pidu alles noor ja "tõelised" folkkalkarid polnud veel kohale jõudnud. Või ärganud. On k6ps kuulnud mõnedelt inimestelt ka teistsuguseid muljeid selle ürituse kohta.



Esinejaid nägid k6ps ja Triinu peamiselt suurematel lavadel ning viite:



  • Lenna Kuurma ja Zetod, kes rahva üsna hästi käima tõmbasid.






  • Senegali onu ja Rootsi tädi, kes, kuigi kumbki oma välimuse ja pilliga omas kultuuris, kuidagi päris nunnult kokku mängisid ja sobisid.






  • J. Karjalainen - Soome pillimees, kes mängis bandzol Ameerikasse välja rännanud soomlastega seonduvaid rahvalikke lugusi.






  • Vägilased ja Tiit Kikas - seal läks mölluks, hakati kätest kinni hoides ketina rahva seas jooksma jne. Triinu vedas k6psu ka ketti kaasa ja k6psul oli seal tükk tegemist, et fotokott jooksu pealt ühe käega kinni panna nii, et pimedas rahva seas ühtki vidinat ära ei kaota. Väike ja kindel seljakott oleks Folgil abiks.






  • Kaks India onu, kes tegi meditatiivset muusikat ühel indiapärasel keelpillil ning trummidel. Tuli seista lava ees, silmad kinni, ning lasta muusikat endasse.








Üldiselt meeldis see üritus k6psule väga. K6psul hakkas juba kahju, et ta sinna varem sattunud ei ole. Kindlasti üritavad k6ps ja Triinu järgmisel aastal ka minna. Samamoodi esimele päevale, võibolla ka teisele.



Kogu k6psu tehtud folgifotode albumit näeb siit.

No comments: