Monday, July 27, 2009

Kuidas Mia kuueseks sai ja aardeid jahtis


Mia sai kuueaastaseks ja seda sai loomulikut pisut tähistatud. Kuna naabri-Mial oli ka samal ajal sünnipäev, siis otsustati seekord korraldada kahe aia peale ühine pidu.



Lapsi oli oma kümmekond. Tüdrukud möllasid põhiliselt õues kummimadratsiga ja batuudil ning kiusasid seejuures naabri-Mia suurt venda.






Poisid ja Mia aga ei võtnud sellest möllust eriti osa. Nemad mängisid samal ajal hoopis toas rahulikumaid mänge ning vaatasid filmi Jääaeg.



K6ps korraldas lastele ka väikese mägu -- aaretejahi. Ta peitis salaja kahte aeda erinevatesse kohtadesse neli "aaret", milleks olid kommi- ja küpsisekarbid fooliumisse pakituna. Seejärel joonistas ta suure kaardi, kus peal kaks aeda koos hoonete asukohtadega ning olulisemad äratuntavamad objektid, nagu näiteks tammepuud, mänguväljak, batuut, Mia südamekujuline peenar, naabri koer koos oma kuudiga jne. Siinkohal k6ps kahtles, kas 6-7-aastased oskavad sellist kaarti reaalsusega kokku viia. Oskasid. Iga kord jooksid kohe enam-vähem õigesse kohta, aga ei leidnud aardeid ka liiga kergesti üles.







Nii et see mäng õnnestus suurepäraselt. K6ps kahetseb ainult, et ta nii vähe neid aardeid tegi (4 tk) ja et ta aarete asukohad punase markeriga suurelt kaardile joonistas. Oleks võinud mingid värvilised märgid peale panna, siis oleks saanud suure vaevaga valmis joonistatud kaarti edaspidi korduvkasutada. Siin on väljavõte kaardist. Punased ristkülikud tähistavad hooneid, hariliku pliiatsiga on joonistatud aedades asuvad objektid, punased ristid tähistavad aarete asukohti. Pildil on ainult u. 1/3 kaardist ja kahjuks peab pisut pingutama, et harilikuga joonistatut näha. Aga sellise kaardi reaalsusega kokku viimisega said 6-7-aastased ilusasti hakkama. Klõpsa pildile, et suuremalt näha.






Loomulikult ei puudunud suvisest sünnipäevast ka küpsisetort maasikatega:




No comments: