Monday, August 25, 2008

XDreami mudane ja vesine sprint Paides


Seekordne XDreami etapp oli üsna eriline. Nimelt oli mitu päeva järjest kallanud vihma ja korraldajate hoiatus, et veetase on kohati kaelani, ei olnud üldse liialdus. Tavapärane XDreami etapp piirdub keskeltläbi paaril korral mudas käimisega. Rinnuni vees tuleb käia umbes igal kolmandal etapil. Seekord tuli aga suurem osa jalgsietapist läbida kohati põlvini ulatuvas mudas, paaril-kolmel korral tuli käia kaelani laukas, lugematuid kordi tuli käia põlvini kuni kõhuni jões ning takkatipuks tuli ujudes ületada Paide tehisjärv. Uuenduslik oli liikumine soos ning punktide otsimine laugaste ja älvete vahel. Järgnev väike väljavõte kaardist peaks ise enda eest rääkima:





Seal sai ühe punkti juurest teise juurde liikumisel harrastatud ka soo-kaugushüpet. See ala sarnaneb üldjoontes tavalisele kaugushüppele, kui on siiski mõningaid erinevusi:

  • esiteks, hoovõturada on liiga lühike ja pehme

  • teiseks, äratõukepakk on oletuslik ja võib ka üldse olematu olla. Kui liiga vara tõukad, siis ei hüppa vastaskaldale välja ning oled kaelani soos. Kui liiga hilja tõukad, oled tõukehetkel juba kaelani soos. Hüpe soost välja reeglina ebaõnnestub.

  • kolmadnaks, maandumiskoha sügavus pole ette teada. Heal juhul üle põlve sisse ei vaju. Kehvemal juhul oled ikka kaelani sees.




Jan on oma blogis kirjutanud sellest ettevõtmisest korraliku kokkuvõtte, kuhu k6psul pole enam midagi targemat lisada --> http://jan007.blogspot.com/2008/08/2408-xdream-paides.html

No comments: