Sunday, September 30, 2007

Koturnijad Viljandis


K6ps ja Triinu käisid jälle üle pika aja teatris -- sedakorda taas Viljandis Ugalas. K6ps pole küll mingi eriline teatri asjatundja ega tihe külastaja ning on varem Viljandi teatris käinud ainult ühe korra, aga miskipärast on just see teater k6psule kõige rohkem meeldima hakanud.



Teartihoone ise tundub seal linna kohta ebaproportsionaalset suur: lähed läbi linna, kesklinnas on palju väikseid 3-4 korruselisi maju tihedalt koos, alakorrustel väikesed poekesed jms., siis tuleb pisut tühja maad ja siis kõrgub uhke suur ja lai punane hoone, ümber palju vaba ruumi ja haljastust. Sees soliidsed laiad koridorid täis kultuuri ja pidulikes riietes inimesi ja teatrisaal, mis oma publiku mahutavuse poolest vist ei jää palju alla pealinna suurimatele.



Etenduseks oli komöödia "Koturnijad ehk kui nalja ei saa siis meie ei mängi". See oli selline kerge huumori tükk, kus sai üksjagu naerda. Saal oli küllaltki täis. Kuna tegemist oli selle tüki viimase ettekandega, siis suutsid näitlejad selle kogemuste põhjal ikka väga hästi ette mängida. K6ps ja Triinu istusid üsna ees ning nägid ära ka näoilmed, mis andis etendusest saadud kogemusele palju juurde.



Ka seekord võtsid k6ps ja Triinu Viljandi-külastust rahulikult ning jäid sinna ka ööbima hotelli Grand Hotel Viljandi, mis on üks täitsa hea hotell k6psu arvates. Eriti hea tundus seal hommikusöök, võrreldes paljude teiste hotellidega, kus k6ps oma tööreisidel sageli peatunud on.



Järgmisel hommikul magasid k6ps ja Triinu kaua, sestap jäi jälle sooritamata jalutuskäik Viljandi lossivaremeis. See olla samuti üks ebaproportisonaalselt suur ehitis võrreldes muu linnaga ning viimati käis k6ps seal vist umbes kolmandas klassis klassiekskursiooniga. Aga k6ps kavatseb koos Triinuga Viljandit veelgi külastada, kui mahti saab ja kui midagi potentsiaalselt vahvat teatris näidatakse. Siis tuleb ka lossiretk tõsisemalt käsile võtta.

No comments: