Friday, March 12, 2010

Kuidas möödus k6psu seitsmes abieluaasta


Kiirelt ja töiselt. Kirglikut.



Kuidas on k6ps suutnud seitse aastat õnnelikult abielus olla?



Vaat sellele küsimusele ei oska k6ps ühest vastust anda. K6ps ainult oletab, et sellega võivad olla seotud järgmised asjaolud:




  • Usaldus ja hooli(tse)mine.

  • Positiivsed üllatused.

  • "Sünkroniseerimine" st. vaimsed-füüsilised-emotsionaalsed tegevused abikaasaga "ühele lainele saamiseks". Näiteks hommikul, kui on ilus ilm ja lapsed veel magavad, terrassil koos kohvitamine, üksteisele hästi lähedal istumine ja südamelt kõige ära rääkimine, mis sinna vahepeal kogunenud on.

  • Naljad ja veidrused.




Meenutuseks ka mõningaid teravamaid elamusi koos veedetud aastatest (neid on kindlasti veel väga palju, aga mõned, mis hetkel meelde tulevad):




  • Kanuuga kummulipanek varakevadises külmas ja kiirevoolulises Valgejões. Sellele järgnev päästeoperatsioon, riiete vahetamine ja teineteise soojendamine jõeäärses roostikus, sõidu jätkamine öösel kuuvalgel ja lauldes, lõkke äärde laagripaika jõudmine (kus teised arvasid, et me oleme juba telgis ja magame).

  • Vahemere liivarand, päikeseloojang, Mozzarella juust, punane vein ja viinamarjad. Lähedus.

  • Aegna saar. Sume suveöö. Seltskond noori tegusaid inimesi rannas lõkke ääres. (Sääski ei ole.). Lõkkevalguse kuma nägudel, Tallinna tulede paiste eemal üle musta veel. Kitarr ja laul. Lähedus ja soojus.

  • Soe ja vaikne suveõhtu, seltskond boheemlasi. Võrdlemisi spontaansed rahvatantsud eheda lõõtspillimuusika saatel Tartu kesklinna tänavail. Mõlemast käest kinni hoides keerleme seltskonna keskel.

  • Tartu kesklinn, Emajõe kallas, kiikuv pink, järjekordne lõppematu vestlus teineteise süles istudes. Lilleline suvekleit ja kõrge kiilkontsaga suvekingad. Linna tulede peegeldus jõelt. Pärast vestluse jätkamine Pierre kohvikus, väike magus trühvlike ja klaas punast veini. Endiselt teineteise süles.

  • Pulmapeo ärevus.

  • Pariisi kesklinnas hotellis toateenindajale vahele jäämine ;)

  • Mia sünd, unetu öö, uus vastutus, uus elustiil.

  • Mõnus vabaõhuetendus Laulasmaa rannas parimate näitlejatega. Jalutuskäik mere ääres ja oma kodust unistamine. Sa astud kontsadelt maha ja kastad varbad vette. Pärast riis mereandidega ja valge vein. Endiselt oma kodust unistamine.

  • Hämar saal, sõbralik õhkkond. Kirglik-sensuaalne bachata tants. Tunnetan hästi lähedalt Sinu keha täis meeletut elujõudu.

  • Pia sünd kodus perekondlikus miljöös.

  • Ühise kodu kujundamine ja sisustamine. Sul on pea täis disainiideid ja silmad põlevad erutusest. Kargad keset ööd teki alt välja, et midagi üles joonistada.

  • Hilissuvine öö, Läänemaa kivine rand, soe seisev õhk, täiskuu ja tähistaevas oma täies hiilguses (ilma ühegi segava maapealse valguseta), vaikselt loksuvad lained.

  • Kaubanduskeskuse avar koridor, kivipõrand. Jalutamine, teineteise embuses ja ühte sammu, mõlemal 10cm kontsad all. Selline mäng, et kes suudab astudes kontsaga kõvemat kõpsu teha.

  • Lõppematud vestlused maailma- ja hingeasjadest. See tunne, mis on, kui saab mõne suurema mure või erutavama elamuse südamelt ära räägitud. Vaidlused, kus kumbki üritab oma seisukohta välja öelda võimalikult haige-naljakal moel, kasutades sõnade mängu ja konnotatsioone ning nautides muid keelekasutuse peenemaid nüansse. Ammendamatu killuvaramu :)

  • Varakedavine laupäevahommik. Oma kodu, oma voodi. Päikesevalguse laigud magamistoa seinal. Rohevintide särtsakas sirin aias. Teki ja padja seest ei saa kuidagi välja. Põimin ennast veelgi rohkem Sinu ümber.




Kindlasti jäi palju toredaid elamusi veel mainimata ning loodetavasti on enamus neist, sh. parimatest parimad, veel ees.



Ah et kuidas k6ps siis tähistas pulma-aastapäeva? Käis koos abikaasaga Latiino-temaatilisel kruiisil Stockholmi. Seal sai laevas omajagu tantsitud, nii pealaval suures rahvamöllus kui ka spontaanselt kusagil koridoris ilma võimenduseta live Kuuba salsabändi saatel. Seal sai ka H&M-is lastele riideid shopatud. Ja niisama jalutatud, istutud ning juttu räägitud.



Lõpeks neile, kes mingil põhjusel ei usu, et pikemat aega kestev ilus armastus on võimalik mujal kui unes, filmis ja muinasjutus -- on ikka :)

Thursday, March 4, 2010

Kuidas k6ps töösuhtes poorde tegi


Statistika järgi olevat abielulahutuse tõenäosus kõige suurem suhte teisel, seitsmendal ja kolmeteistkümnendal-neljateistkümnedal aastal, ning vähenevat oluliselt peale kahekümnendat aastat. Kui k6psu abielusuhe Triinuga käib seitsmendat aastat ja läheb aina paremaks, siis k6psu töösuhe IBM-iga sai paraku läbi paar päeva enne 13-da aasta täitumist.



Kuidas küll on aastad lennanud.. Kui k6ps IBMis alustas Lotus Domino arendajana 1997 aasta märtsikuus, siis oli ta alles poisike -- vaikne nohik, kes võis säravail silmil tundide kaupa arvuti taga istuda ning kes ei julgenud tüdrukutega kohtamas käia. Nüüdseks on aga k6psust saanud keskealine härrasmees :), kel on pere, kodu ja karjäär, aga kes endiselt võib säravail silmil tundide kaupa arvuti taga istuda.



Aga nüüd siis on tormiliselt muutuvates majandusoludes mitmed korralikud ja terve mõistusega juhitavad firmad, sealhulgas ka IBM, vaadanud igaks juhuks üle oma strateegiad ja teinud siin-seal pisemaid muudatusi. Ühe sellisega otsustati ka k6ps suunata tööle välismaale, pakkudes suuri ja huvitavaid projekte suurtes huvitavates kohtades. k6ps aga on ammu mõelnud, et kuis oleks proovida, kas saaks tarkvara-arendusprojekte teha sama hästi (või ehk pareminigi) kasutades kergemaid, kiiremaid ja agiilsemaid metodoloogiaid ja tehnoloogiaid kui seda on IBMi "raskekahurivägi". Lisaks ei tahtnud k6ps siiski pikemalt välismaale minna, kuna tal on siinmail suur ja ilusa aiaga maja, kus teda tavaliselt ootavad koju (teinekord juba poolest päevast :)) kolm särasilmselt eri vanuses naisterahvast. Ja ülikool kah pooleli.



Nüüdsest, st. alates 17. märtsist A.D. 2010, töötab k6ps Webmedia-s Java vanemarendajana. Mõned esmamuljed:


  • Igav siin ei hakka.

  • Inimesed on särasilmsed ja sõbralikud.

  • Küsimusele "kas agiilselt saab sama hästi/paremini" vastasid ülemused juba esimesel päeval ühemõtteliselt ja nagu ühest suust: "jah". Elame-näeme...

  • Kui IBMis oli k6ps üks nooremaid, siis siin on k6ps üks vanemaid kaastöötajaid.

  • Tee ja kohvi on tasuta. Kõigile ja piiramatult. Ja mitte pulbrist vaid päris kohviubadest ja piimast. Teeosakonnas on pakkuda laias valikus kõrgekvaliteetset sõelateed. Respekt.