Thursday, March 4, 2010

Kuidas k6ps töösuhtes poorde tegi


Statistika järgi olevat abielulahutuse tõenäosus kõige suurem suhte teisel, seitsmendal ja kolmeteistkümnendal-neljateistkümnedal aastal, ning vähenevat oluliselt peale kahekümnendat aastat. Kui k6psu abielusuhe Triinuga käib seitsmendat aastat ja läheb aina paremaks, siis k6psu töösuhe IBM-iga sai paraku läbi paar päeva enne 13-da aasta täitumist.



Kuidas küll on aastad lennanud.. Kui k6ps IBMis alustas Lotus Domino arendajana 1997 aasta märtsikuus, siis oli ta alles poisike -- vaikne nohik, kes võis säravail silmil tundide kaupa arvuti taga istuda ning kes ei julgenud tüdrukutega kohtamas käia. Nüüdseks on aga k6psust saanud keskealine härrasmees :), kel on pere, kodu ja karjäär, aga kes endiselt võib säravail silmil tundide kaupa arvuti taga istuda.



Aga nüüd siis on tormiliselt muutuvates majandusoludes mitmed korralikud ja terve mõistusega juhitavad firmad, sealhulgas ka IBM, vaadanud igaks juhuks üle oma strateegiad ja teinud siin-seal pisemaid muudatusi. Ühe sellisega otsustati ka k6ps suunata tööle välismaale, pakkudes suuri ja huvitavaid projekte suurtes huvitavates kohtades. k6ps aga on ammu mõelnud, et kuis oleks proovida, kas saaks tarkvara-arendusprojekte teha sama hästi (või ehk pareminigi) kasutades kergemaid, kiiremaid ja agiilsemaid metodoloogiaid ja tehnoloogiaid kui seda on IBMi "raskekahurivägi". Lisaks ei tahtnud k6ps siiski pikemalt välismaale minna, kuna tal on siinmail suur ja ilusa aiaga maja, kus teda tavaliselt ootavad koju (teinekord juba poolest päevast :)) kolm särasilmselt eri vanuses naisterahvast. Ja ülikool kah pooleli.



Nüüdsest, st. alates 17. märtsist A.D. 2010, töötab k6ps Webmedia-s Java vanemarendajana. Mõned esmamuljed:


  • Igav siin ei hakka.

  • Inimesed on särasilmsed ja sõbralikud.

  • Küsimusele "kas agiilselt saab sama hästi/paremini" vastasid ülemused juba esimesel päeval ühemõtteliselt ja nagu ühest suust: "jah". Elame-näeme...

  • Kui IBMis oli k6ps üks nooremaid, siis siin on k6ps üks vanemaid kaastöötajaid.

  • Tee ja kohvi on tasuta. Kõigile ja piiramatult. Ja mitte pulbrist vaid päris kohviubadest ja piimast. Teeosakonnas on pakkuda laias valikus kõrgekvaliteetset sõelateed. Respekt.


No comments: