Wednesday, September 2, 2009

Kuidas k6psust sai üle pikema aja jälle koolipoiss


Just nimelt see tänavu sügisel juhtuski: k6psust sai jälle koolipoiss üle pikema aja. Sedakorda tundis k6ps hinges Tartu Vaimu vastupandamatut kutset, kui sattus suvel lugema SEDA LEHTE. Sinna kandideerides sattuski k6ps jälle koolipinki, valides oma erialaks Enterprise Software Engineering, mis üldiselt iseloomustab üsna täpselt seda, millega k6ps oma igapäevast leiba teenib. Kuigi k6ps on seda praktiseerinud juba oma 15 aastat, oli ta siiski suhteliselt veendunud, et õpib midagi juurde või vähemalt korrastab olemasolevaid teadmisi. Eks see edaspidi selgub, kas on ka nii.



K6ps oli veel nii tubli poiss, et käis ka avaaktusel, oma grupi kokkutulekul ning Matemaatika-Informaatikainstituuti tutvustaval infopäeval. Nendelt üritustelt sai ta teada mitmesuguseid huvitavai asju, nagu näiteks:


  • et on sattunud mõnusasse väikesesse rahvusvahelisse ja nooruslikku seltskonda. Siin on rahvast Eestist, Venemaalt, Ukrainast, Türgist, Inglismaalt, Guatemalast ja Mehhikost

  • et üldse liigub Tartu Ülikoolis üllatavalt palju rahvusvahelist seltskonda, nii tudengite kui õppejõudude seas

  • et eesti tudengitel olevat "halb" komme kooli kõrvalt töötada. See iseloomustas kõiki meie grupi eesti tudengeid, aga mitte ühtegi mujalt pärit tudengit. Ja k6ps on siin eriti kehv eksemplar -- peab veel koolile ja tööle lisaks perekonda ka :)

  • et teaduskonda sisse astunud bakalaureusetundegitel soovitatakse mitte võtta matemaatikaga seotud aineid teistest teaduskondadest -- see võivat kahjustada nende alles välja arenevat matemaatilist mõtlemist

  • et Tartu Ülikooli keldris on olemas LEGO robotite tuba

  • et Tartu Ülikooli arvutimuuseumis on väga huvitavaid eksponaate, aga pole seni ühtki PalmOS-süsteemiga pihuarvutit (seepeale annetas k6ps sinna oma vana täiesti töökorras Handspring Visor Platinum-i koos kogu aegade jooksul kokkukogunenud lisavarustusega)




K6ps ootab nüüd huviga õppetöö käimaminemist.

No comments: