Friday, August 14, 2009

Kuidas k6ps tuule ja paduvihma kiuste Aerobike.ee-l rööpasse tagasi sai


Aerobike.ee järjekordne etapp kutsus k6psu sedakorda Keila-Vasalemma rajale. Seekord tuli Jan, kes juhuslikult Tallinna-kandis oli, ka kaasa -- esimest korda eraldistarti proovima. Ilm oli vahelduva pilvisusega ja kahtlasevõitu -- oli vihmavõimalus. Esialgu oli aga rada kuiv ja korralik.



Jan läks teele pisut enne k6psu. K6ps tegi enne veel ühe väikese soojendusringi. Siis aga lendas peale ja alustas võitlust üsna korraliku TUULEGA. K6ps aina surus ja surus vastu tuult, taevas aga läks aina süngemaks ja süngemaks. Lõpuks, kui tagasipöörde koht juba paistma hakkas, avanesid järsku taevaluugid ja alla tuli päris korralik lahmakas vihma. Peale tagasipööret oli k6ps läbimärg. Asfalt ujus, rattal oli kiiluvesi taga, nähtavus uduste ja vesiste prillide tagant üsna halb. K6ps püüdis iga hinna eest mitte libiseda ja kukkuda, samas aga ka mitte kiiruses eriti järele anda. Selles mõttes oli tagasitee jälle väheke lihtsam, et tuul oli nüüd valdavalt tagant.



Finishipoole jõudes sadu lakkas ja asfalt tundus aina kuivem. Finishis oligi päris kuiv. Sinna see sadu ei jõudnudki. Jan, kes oli raja kaugeimas punktis k6psust mõni minut varem, ei saanud üldse vihma kaela. Vaat mis vingerpussi ilmataat mängis :)



Aga sellele vingerpussile vaatamata polnud tulemus üldse paha -- keskmine kiirus 36,28 km/h. Jan platseerus tabelis täpselt k6psu taha, mis pole esimese korra kohta üldse kehva tulemus. K6ps on täiesti kindel, et tema erilise ratta-ande juures tuleb järgmine kord juba koht k6psust 5-10 kohta eespool, harjutagu k6ps palju tahes.



Aga tabelid-graafikud ka (huvitav mida altimeeter seekord mõtles...?):





No comments: