Thursday, April 29, 2010

Kuidas k6ps XDreami hooaja avas


Seekordne XDreami etapp oli mitmeti eriline (milline neist ei oleks). Esteks, ta oli kõvasti kaldu rulluisu- ja kanuu poole. Teiseks, ta tõi k6psu üsna kodustele radadele, sealhulgas ka rajale, mis k6psu enda majast mööda läks.



Niisiis, kohe peale stardipauku ja mõningat jooksmist läks lahti meeletu rulluisuralli Saku-Kasemetsa-Kiisa-Kurtna radadel. See rada kasutati ära peaaegu täielikult, st. uisutada sai nõrkemiseni. Seekord olid korraldajad teinud ka kõik, et rulluiskudel orienteeriumine, mis tavaliselt on üsna lihtne kuna rada on ju ees, oleks võimalikult keeruline. Esteks, orienteeruda tuli rallilegendi, mitte kaardi järgi. A la "125 meetri pärast pööra vasakule majadevahelisele teele" (kusjuures sinna läks kolm majadevahelist teed järjest - loe nüüd täpselt meetreid et Sa ikka õigele satud) jne. Teiseks, iga liige orienteerus individuaalselt oma rada ja igaühel olid oma punktid võtta (mis enamasti paistid tee peale välja, ahvatledes ka neid liikmeid, tes tegelikult ei peaks neid punkte võtma, ning hullutades nende päid mõtetega, et "äkki ma ei ole õigesti arvestanud, äkki ma ikka peaks selle punkti ka võtma"). k6psu, kes oli seekord oma tuttaval kodurajal, sellised trikid endast välja ei viinud ning ta sooritas tolle osa eeskujulikult, jõudes oma tiimist esimesena Vembu-Tembumaa parklasse, kus sai alustada kaardipuzzle kokkupanemise ülesandega.



Siin on k6psu tiim parasjagu k6psu majast mööda uisutamas.






Puzzle-kaart korralikult kokku liimitud ning ette võetud, sai vahetusalasse tagasi uisutatud ning asutud ratastele. Rattarajad viisid Männiku karjääride piirkonda. Seal sai õigepea asuda kanuudesse ning kulutada nendes kühveldamisega (ja nende tõstmisega ühest järvekesest järgmisse) suurem osa päevast.



Peale kanuud aeti rahvas Männiku rappa, kus tuli üsna väheste orientiiride abil (palju neid rabas ikka on - ükskõik kuhu vaatad, igal pool on maastik ühesugune) leida üles kaks punkti. Selles kohas JIT-Team feilis - läksime suunaga pisut valesti, kulutasime palju aega punktide otsimisele ja endi asukoha kindlaks tegemisele ning lõpuks tulime ikka metsast välja tühjade kätega, st. punkte leidmata.



Järgnes väike jooks, liivakottidest torni ehitamine, trossraudteel karjääri ületamine, veel pisut rattasõitu ja finishis JIT-Team oligi. Tulemuseks oli üsna tavapärane, või ehk pisut tagasihoidlikuvõitugi 76. koht 93-st lõpetanust (meeste arvestuses 61. 68-st) ajaga 9:26:25 ja trahviajaga 2:15:00. Eks need rabas kaotatud punktid ja kulutatud aeg said siin määravaks. Aga JIT-Team ei ole tulemuse peale kunagi XDreami-mängu mänginud. Peaasi on ikka, et saaks ennast natuke liigutada, oleks lõbus ja põnev, avastaks midagi uut nii endas kui looduses jne.



Jan-i nägemus samast üritusest on SIIN, samas ka teekond kaardil.